Arista (англиски изговор: /ˈɛərɪstə/) е американска издавачка куќа. Издавачката куќа е основана од Клив Дејвис во 1974 година. Моментално Arista е главен дистрибутер и промотер на албуми во САД и Обединетото Кралство.

Arista
Холдинг компанија Sony Music Entertainment
Основана 1974
Основач Клив Дејвис
Статус Активна
Дистрибутер RCA/Jive Label Group
(Во САД)
RCA Records
(Надвор од САД)
Жанр Рзличен
Земја на потекло United States

Надворешни врски

уреди