89 (број)

природен број

89

осумдесет и девет
88 89 90
Редно: осумдесет и деветти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXIX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

89 (се чита: осумдесет и девет) — број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 88 а претходник на бројот 90.