53 (број)

природен број

53

педесет и три
52 53 54
Редно: педесет и трет
Делители:
Факторизација:
Римски: LIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

53 (педесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 52 а претходник на бројот 54.