52 (број)

природен број

52

педесет и два
51 52 53
Редно: педесет и втро
Делители:
Факторизација:
Римски: LII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

52 (педесет и два)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 51 а претходник на бројот 53.