26 Април (спортска сала)

спортско здание во Гевгелија

Спортската сала 26ти Април е најголемата спортска сала во Гевгелија. Салата била отворена во 1983 година и е изградена од дел на платите од работниците во Општина Гевгелија. Од тој ден па сè до денес салата 26 Април има претрпено неколку реконструкции од кои последната била направена во август 2014 година. Така салата доби нов паркет и нови кошеви од марката „Елан“, реновирани соблекувални и поправени трибини. „26 Април“ брои четири соблекувални и две помошни простории. Салата поседува современ систем на греење, со кој „26 Април“ е една од нај добро затоплените сали во државата. Салата има сместивост од 1,600 гледачи.[1]

Спортска сала
„26ти Април“
Надворешен изглед на салата
Надворешен изглед на салата

Место Гевгелија, Македонија
Отворен 1983
Сопственик
Игра КК Кожув
КК Бест
ЖРК Гевгелија
Гледачи 1,600

Поважни настани одржани во салата

уреди

Тимови кои играле во оваа сала

уреди

Во внатрешноста

уреди

Во внатрешноста на салата се наоѓа супер маркетот Солун 53.

Наводи

уреди
  1. „архивски примерок“. Архивирано од изворникот на 2014-12-22. Посетено на 2015-01-21.