230 (број)

природен број

230

двесте триесет
229 230 231
Редно: двесте триесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CCXXX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

230 (двесте триесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 229 а претходник на бројот 231.

НаводиУреди