228 (број)

природен број

228

двесте дваесет и осум
227 228 229
Редно: двесте дваесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: CCXXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

228 (двесте дваесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 227 а претходник на бројот 229.

Наводи

уреди