214 (број)

природен број

214

двеста и четиринаесет
213 214 215
Редно: двеста и четиринаесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CCXIV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

214 (двеста и четиринаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 213 а претходник на бројот 215.

НаводиУреди