212 (број)

природен број

212

двеста и дванаесет
211 212 213
Редно: двеста и дванаесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CCXII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

212 (двеста и дванаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 211 а претходник на бројот 213.

НаводиУреди