169 (број)

природен број

169

сто шеесет и девет
168 169 170
Редно: сто шеесет и деветти
Делители:
Факторизација:
Римски: CLXIX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

169 (сто шеесет и девет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 168 а претходник на бројот 170.

Наводи

уреди