157 (број)

природен број

157

сто педесет и седум
156 157 158
Редно: сто педесет и седми
Делители:
Факторизација:
Римски: CLVII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

157 (сто педесет и седум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 156 а претходник на бројот 158.

Наводи

уреди