148 (број)

природен број

148

сто четириесет и осум
147 148 149
Редно: сто четириесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: CXLVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

148 (сто четириесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 147 а претходник на бројот 149.