128 (број)

природен број

128

сто дваесет и осми
127 128 129
Редно: сто дваесет и осум
Делители:
Факторизација:
Римски: CXXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

128 (сто дваесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 127 а претходник на бројот 129.

НаводиУреди