10255 Таунус

астероид

10255 Таунусастероид од главниот астероиден појас.

Таунус
Откривање
Откриено,
Ознаки
ЦМП-ознака10255
3398 T-3
Орбитални особености
Епоха 14 мај 2008
Афел2,5495701
Перихел1,9729273
Занесеност0,1275054
1241,9980395
326,00702
Наклон2,23551
151,53491
267,38300
Физички особености
14,3

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди