.mhнајвисок семрежен домен на Маршалските Острови. Мрежното место за регистрација не било обновено од 1997 година. Единствената активна страница е онаа за регистрација.

.mh
Воведен1996
Тип на доменCountry code top-level domain
СостојбаНеактивен
РегистарInternet Connect Inc.
ПокровителCabinet Office of the Marshall Islands
Наменета употребаЕнтитети поврзани со  Маршалски Острови
Фактичка употребаНеактивен
Мреж. местоMarshall Islands NIC (неактивна од 1997)

Повеќето луѓе од Маршалските Острови регистрираат страници на .com, .net или на .org домените. Скоро сите мрежни места во Маршалските Острови се хостирани од други држави.

Надворешни врскиУреди