.meнајвисок семрежен домен на Црна Гора.

.me
Воведен2007
Тип на доменCountry code top-level domain
Состојбаактивен
Регистарdomain.me (doMEn)
ПокровителВладата
Наменета употребаЕнтитети поврзани со  Црна Гора
Фактичка употребаОгромно користење од земји од англиското, шпанското и други говорни подрачја (пр. македонско), поради лингвистичкото значење на me
Ограничувања на рестрацијатаНема
СоставСекундарно ниво за цле свет; Терцијарно под одредени услови за Црна Гора
ДокументиPolicies
Мреж. местоdomain.me
DNSSECда

Поради лингвистичкото значење на зборот me (или ме) во повеќе јазици, чести корисници на овој домен се странски компании и луѓе што имаат мрежно место.

Надворешни врскиУреди