.ddнајвисок државен домен за Германската Демократска Република. Овој домен никогаш не бил во употреба поради обединувањето на Германија.

.dd
Тип на доменНајвисок државен домен
СостојбаНе е во употреба
Регистарнема
Покровителнема
Наменета употребаЕнтитети поврзано со  Источна Германија
Фактичка употребаСамо за внатрешна употреба, не се користи од обединувањето на Германија
Ограничувања на рестрацијатаНема регистрации
СоставНе постои
Правила при спорнема
Мреж. местонема

Надворешни врскиУреди