.укр — одобрен највисок месен домен за Украина.

укр
Тип на доменНајвисок месен домен на кирилично писмо
СостојбаАктивен[1]
Наменета употребаЕнтитети поврзани со Украина
Фактичка употребаИлијадници домени[1]
Ограничувања на рестрацијатаНамент за користење на кирилично писмо.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди