Ширван (азерски: Şirvan или до 1938 Зубовка, додека од 1938 до 2008 како Али Бајрамли е град во Азербејџан и воедно административен округ во државата. Градот се наоѓа на реката Кура. На 25 април 2008 година името на градот било сменето во сегашната форма.[1][2]

НаселениеУреди

НаводиУреди