Шеќерник е мал сад за чување на шеќер или шеќерни коцки, за служење во чај или кафе, и како таков е составен дел од чајниот прибор.

Шеќерник

ПоврзаноУреди


 Оваа статија за помагало кое се користи при приготвување на јадење или пијалок е никулец. Можете да помогнете со тоа што ќе ја проширите.