Шаховска олимпијада 1988

28. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржела натпреварувања во машка[1] и женска конкуренција, како и неколку настани кои биле одржани со цел да се промовира играта се одржала од 12 до 30 ноември 1988 во Солун, Грција.

НаводиУреди

  1. Although commonly referred to as the men's division, this section is open to both male and female players.

ПоврзаноУреди

I неофицијална шаховска Олимпијада (Париз 1924)
II неофицијална шаховска Олимпијада (Будимпешта 1926)
III неофицијална шаховска Олимпијада (Минхен 1936)