Шаховска олимпијада 1978

23. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржела натпреварувања во машка[1] и женска конкуренција, како и неколку настани кои биле одржани со цел да се промовира играта се одржала од 25 октомври до 12 ноември 1978 во Буенос Аирес, Аргентина.

НаводиУреди

  1. Although commonly referred to as the men's division, this section is open to both male and female players.

ПоврзаноУреди

I неофицијална шаховска Олимпијада (Париз 1924)
II неофицијална шаховска Олимпијада (Будимпешта 1926)
III неофицијална шаховска Олимпијада (Минхен 1936)