Чен Зонгјун (27 јануари 1973 во Кина) е кинески кану-спринтер кој се натпреваруваше во доцните 2000-ти. Тој заврши на петтото место во дисциплината Ц-2 1000 м на Летните олимписки игри во 2008, Пекинг, Кина.

ReferencesУреди