Црква „Св. Петар и Павле“ - Сарај

Свети Петар и Павле — православен храм кој се наоѓа во Сарај, Општина Босилово.

Свети Св. Петар и Павле
македонска православна црква
Епархија Струмичка
Местоположба
Место Сарај (Струмичко)
Општина Босилово
Држава Македонија
Општи податоци
Покровител Свети Петар
Свети Павле
Архитектонски опис

Галерија уреди

Наводи уреди

Надворешни врски уреди