Црква „Св. Илија“ - Рич

црква во селото Рич

„Св. Илија“христијански храм кој се наоѓа во Рич, Општина Струмица.

Св. Илија
македонска православна црква
Епархија Струмичка
Местоположба

Карта

Место Рич
Општина Струмица
Држава Македонија
Општи податоци
Покровител Св. Илија
Изградба 1935
Архитектонски опис

Надворешни врски уреди