Црква Свети Никола (Талин)

Поврзано: Свети Никола (појаснување)

Црквата Свети Никола (естонски : Niguliste kirik) е црква која се наоѓа во Талин, Естонија. Црквата била изградена во 13 век, а за време на СССР, црквата била затворена, а во 1917 година и срушена. По нејзината реконструкција, објектот бил претворен во музеј.

Црква Свети Никола
Niguliste kirik
Tallinna Niguliste kirik 11-06-2013.jpg
Основни податоци
МестоТалин, Естонија
КоординатиКоординати: 59°26′9.32″N 24°44′33.92″E / 59.4359222° N; 24.7427556° E / 59.4359222; 24.7427556