Црква Свети Никола (Амстердам)

Поврзано: Свети Никола (појаснување)

Црквата Свети Никола (холандски: Sint-Nicolaaskerk) е црква која се наоѓа во Амстердам, Холандија и е во склопот на Римокатоличката црква. Цркватабила изградена во текот на 19 век од страна на архитектот Блеијс со елементи на необарокот.

Црква Свети Никола
Sint-Nicolaaskerk
Sint-Nicolaaskerk, Amsterdam, Netherlands IMG 1370 edit.jpg
Основни податоци
МестоАмстердам, Холандија