Хигсов Бозон (писател)

Хигсов Бозон (1976, Скопје) — псевдоним на македонски писател, кој пишува куси раскази.

ЖивотописУреди

Хигсов Бозон е роден во Скопје, во 1976 година. Дипломирал на Електротехничкиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Работи како инженер.

ТворештвоУреди

Во 2011 година, Хигсов Бозон ја објавил збирката куси раскази со наслов Педерски Катахрезис, во издание на „Темплум“. Истата година, со неа, Хигсов Бозон ја освоил наградата „Новите!“, која ја доделува “„Темплум“.[1]

НаводиУреди

  1. Хигсов Бозон, Педерски Катахрезис, Темплум, Скопје, 2011.