Франкфурт (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Името Франкфурт е поврзано со:

Места во ГерманијаУреди

Франкфурт на МајнаУреди

Градот Франкфурт на Мајна е сместен на реката Мајна. Следните институции се поврзани:

Други истоимени места во ГерманијаУреди

ЛуѓеУреди

Други употребиУреди

  • СМС Франкфурт, германски лесен крузер воен брод
  • Во Австралија, франкфурт е термин, кој се користи за франкфуртер колбаси

ПоврзаноУреди