Флавија Домицила (лат. Flavia Domitilla), позната во историјата како Домицила Постарата (лат. Domitilla Maior) била сопруга на римскиот цар Веспазијан. Била ќерка на Флавиј Либералис, кој имал рангиран квестор. Пред да се омажи Веспазијан, била формална љубовница на африканскот витез. Веспазијан ја земал за жена на нејзината 38 година. Била мајка на Домицила и помладите цареви Тит и Домицијан. Починала пред Веспазијан да стане цар.

Флавија Домицила
НационалностРимјанка