Фир Верге-Тојхернер Ланд

Фир Берге-Тојхернер Ланд била општинска заедница во округот Бургенланд во Саксонија-Анхалт, Германија. Се наоѓа јужно од Вајсенфелс. Седиштето на општинската заедница било во Тојхерн. Распуштена е во јануари 2011.

Административен објект во Тојхерн

Општинската заедница Фир Берге-Тојхернер Ланд се состои од следниве општини:

  1. Дојбен
  2. Гребен
  3. Гребиц
  4. Краушвиц
  5. Неса
  6. Притиц
  7. Тојхерн
  8. Требниц

51°07′N 12°01′E / 51.117° СГШ; 12.017° ИГД / 51.117; 12.017