Филип Јути, исто така познат уште како Пиел Јуци (роден на 22 јули 1896 година во Алтлининген, починал на 1 мај 1946 година во Нојштат ан дер Вајнштрасе) бил германски снимател и филмски режисер.

ФилмографијаУреди

 • 1913: Фиеско
 • 1919: Бул Аризона - Пустински орел
 • 1919: Проблемниот прозорец
 • 1919: маскираниот хорор
 • 1919: Тие што ја избегнуваат светлината. , , ! Од списанието на главниот детектив Фери Вајт
 • 1919: Одмаздата на бандитите
 • 1920: Бул Аризона 2. Дел: Наследството на преријата
 • 1920: Германската песна. Бесилка коли и кралот на тронот
 • 1920: Странец со лицето на ѓаволот
 • 1920: Оган ѓавол
 • 1920: Ред Бул, последниот Апачи
 • 1921: Пиратите од Рио Негро
 • 1921: Црвена одмазда
 • 1922: Сивото куче. Greyhound
 • 1925: Голема можност. Грабеж во централната банка
 • 1925: Фролих Пфалц - Бог го прима
 • 1926: Kladd и dach, несреќните
 • 1927: црвените пред маршеви
 • 1927: детска трагедија
 • 1928: Фалсификувани монети
 • 1929: 1. Мај - светски празник на работничката класа
 • 1929: Крвав мај 1929 година
 • 1929: Живиот труп
 • 1929: Клипови на бракот
 • 1929: Успех на Мајка Краусен за среќа
 • 1929: За дневниот леб (глад во Волденбург)
 • 1930: 100.000 под црвени знамиња. Ден на солидарност на ИАХ, Берлин-Бранденбург 1930 година
 • 1930: Смртната монета
 • 1930: Проблеми со времето. Како работникот живее
 • 1931: Берлин - Александарплац
 • 1932: Што е ново денес?
 • 1933: Рудникот за злато
 • 1933: Еден како тебе
 • 1933: Темпо, Карло, Темпо
 • 1934: Адам, Ева и јаболкото
 • 1934: На телефонот е посакуван
 • 1934: филети
 • 1934: Ве молам автограм!
 • 1934: Најубавата авантура на Карлос
 • 1934: Бизнисот е процутува
 • 1934: Брадата е исклучена
 • 1934: Осамена вила
 • 1934: Др. блеф
 • 1934: Погрешни педесетти години
 • 1934: Модерен канцеларија
 • 1934: Понатаму трчаше
 • 1934: Г-ѓа Ева станува монден!
 • 1934: Половина и пол
 • 1934: Г-дин Малер за илјадници потреби
 • 1934: Господи или слуга
 • 1934: Јас пијам, г-дин Франк
 • 1934: Ве уверувам
 • 1934: Патент број 13013
 • 1934: Мауси
 • 1934: Муки
 • 1934: Тетка Марихен
 • 1934: И таа пее
 • 1934: Зошто толку возбуден?
 • 1935: анегдоти за Алтен Фриц
 • 1935: Козак и славеј
 • 1935: На жените им е лесно
 • 1935: Брашпицел Асе
 • 1936: Грдото пате
 • 1936: Долгата Грете
 • 1936: весели и сериозни за големиот крал
 • 1936: Најновата авантура во Минхенхаузен
 • 1936: Љубовта дојде како чудо
 • 1936: Сведоци сакаа
 • 1937: Алкохол и волан
 • 1937: Другиот човек
 • 1937: Неверството на г-дин Блох
 • 1937: Проневера
 • 1937: Ништо не е вртено толку фино
 • 1937: повик за долги разговори со Хамбург
 • 1937: Жените сакаат да бидат измамени
 • 1937: пензиско Елис Нотебом
 • 1937: Спарказа со ликер
 • 1937: забава на Видерсен
 • 1938: Тиранин за миленичиња
 • 1938: изгледот е измамен
 • 1938: Најдоброто не може да живее во мир
 • 1938: Ние марширавме со вас
 • 1939: Прозорецот во 2. акции
 • 1939: Пушката заврши!
 • 1939: Работата со ermine
 • 1940: Рација на мобилен 7 (ТВ филм)
 • 1940: Потокот (ТВ филм)
 • 1941: училишна гимнастика за девојчиња од 12 до 16 години
 • 1942: Таков овошје
 • 1943: училишна гимнастика за девојчиња 6-9 години
 • 1944: Ackerbodenbearbeitung
 • 1944: садење и сечење на бери-овошје
 • 1944: орање во градината
 • 1944: Бранденбург-Прусија, Потсдам
 • 1944: сала за големопродажба
 • 1944: детска гимнастика
 • 1944: Правилно носење на носивост
 • 1944: кози и јагниња
 • 1945: Менувач за менување на течноста

Надворешни врскиУреди