ФК Превалец е македонски фудбалски клуб од приградската населба Превалец во Велес. Клубот се натпреварува во Третата македонска фудбалска лига - Југ.

ИсторијаУреди

Клубот бил формиран во 1978 година од група граѓани на населбата Превалец.