ФК Вардарски е македонски фудбалски клуб од Богданци. ФК Вардарски во сезона 1992/93 настапува во 1 МФЛ (Прва македонска фудбалска лига), но завршува како последнопласиран тим и испаѓа од лигата. Клубот моментално настапува во 3 МФЛ - Јужен регион. Во Вардарски својата кариера ја има почнато, младинскиот репрезентативец на Македонија, Цветан Чурлинов.