Универзитет „Оукленд“

Универзитет „Оукленд“ е универзитет во американската држава Мичиген, северно од градот Детроит. Формиран е во 1957 под Мичиген Државен Универзитет, но во 1963 бил направен независен унверзитет.

Универзитет „Оукленд“
ВидДржавен
Основан1957
Ректорпроф. д-р Џорџ Хајнд
Студенти20,169
МестоАурбурн Хилс и Рочестер Хилс во Мичиген, САД
www.oakland.edu