Туамотски јазик (изворно: Pa’umotu) — тахитски јазик кој го говорат околу 6700 луѓе во архипелагот Туамоту, како и 2.000 луѓе во Тахити.

Туамотски
Застапен воФранцуска Полинезија
ПодрачјеТуамоту, Тахити
Говорници8.700~  
Јазично семејство
Јазични кодови
ISO 639-3pmt
Груба карта на архипелагот Туамоту

Надворешни врски

уреди