Трета генерација

(Пренасочено од Трета Генерација)

Трета генерација е млада рап група од Битола. Групата е формирана во месец август 2005. Оригиналното име на групата било ЛајмерХејтерс (англиски: LymerHaters), име кое во 2006 го замениле со Трета Генерација. Најпозната песна на групата е „Група со инспирација“ а нивен идол е канадскиот рапер K.Maro. Групата се состои од три членови: MC eX3m, MC Glorious & MC SlaWe. Нивната продукција досега располага со пет песни и два спотови, од кои едниот е анимиран. Тие работат на завршување на нивниот прв албум.

Омот на албумот на групата

Надворешни врскиУреди