Томас Баптист Морело или Том Морело (Харлем, 30 мај 1964) е американски музичар. Моментално е гитарист на групата Audioslave, а пред - на Rage Against the Machine. Признат е по неговиот единствен стил на свирење. Списанието "Rolling Stone" го вброи во еден од 100. најдобри гитаристи во историјата на рок-музиката.

Tom-morello.jpg