ТВ Ед (филм)

филм

ТВ Ед (англиски: EDtv) е американски филм од 1999 година, во режија на Рон Хауард. Главните улоги ги играат: Метју Меконахи, Џена Елфман, Мартин Ландау, Вуди Харелсон и Денис Хопер.[1]

СодржинаУреди

Телевизискиот канал „Тру ТВ“ е пред банкрот и очајнички настојува да ја врати гледаноста. Затоа, тв-каналот решава да направи емисија во која, во живо, ќе го следат секојдневниот живот на еден обичен човек, во текот на 24 часа, седум дена во неделата. За таа цел, тие го ангажираат Ед, обичен службеник во видеотека.[2] [3]


НаводиУреди

  1. IMDb, Edtv (1999) (пристапено на 3.1.2015)
  2. Антена, број 861, 26.12.2014, стр. 29.
  3. Антена, број 862, 2.1.2015, стр. 18.