Сцена (театар)

Сцена е просторот во кој се одигрува театарската претстава. Синоними за сцена се: бина, гледалиште, театарски простор.[1]

Сцената на Полскиот театар во Бјелско-Бјала.

Денес театарските сцени, главно се со слична форма, а се разликуваат по големината, техничката опрема како и намената. Како што се:

НаводиУреди