Струшко муфтиство

Струшкото муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Струшко муфтиство
Logo na IVZ.jpg
Karta na muftistvata vo Makedonija.svg
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Типнепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоСтруга, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Струга.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: