Страшно Movie 5 (стилизирани како СТРАШНО MOVIE) е 2013 Американски хорор комедија пародија на филмот и петтото продолжение на Страшно Филм франшиза. Тоа е втор филм да биде дистрибуиран од страна На Weinstein Company под Димензија Филмови бренд. Филмот е во режија на Малколм Д. Ли и напишана од Дејвид Zucker.[1] , беше издаден во април 12, 2013.[2]

Страшно Movie 5 е само продолжение на франшиза да не одлика Синди Кембел (игра Anna Faris) или Brenda Meeks (Реџина Хол) (се должи на крајот од нивниот приказната). Тоа премиерно на април 11 во Холивуд е ArcLight Cinerama Купола.[3] На филмски пародии различни хорор филмови и други популарната култура.

Содржина уреди

Чарли Сјај и Линдзи Лохан се заедно да се направи секс снимката со над 20 камери покрај Сјај е креветот. Времето lapsed лента брзо напред преку две прави сите видови на спалната соба ѓаволиите, вклучувајќи гимнастика, јава на коњ, и со кловнови скок во рамките на листови. Сјај е влечат во воздух со паранормални сила и фрлени против ѕидови, полици, и вратите сè додека тој земјиште на кревет повторно. Лохан е уплашени, па таа одлучи да оди дома, кога таа се лета во воздух, како и; таа станува поседува и фрла Сјај во камерата и го убива него. Текстот објаснува дека Сјај тело беше пронајдено во тој ден, но тој не престане да забавите додека дена подоцна, и дека неговите три деца беа пронајдени исчезнатите, Лохан беше уапсен, повторно, и награда беше ставен надвор за исчезнати деца.

Неколку месеци подоцна, Ја'Marcus (ѕиркаат наоколу Dogg) и D'Andre (Mac Милер) се шетаат во Хумболт Каунти шуми во Калифорнија, во потрага на канабис растенија за да украдат. По крадење и еден во бегство, тие се засолниште во една кабина во шумата. По влегувањето тие го гледаат три чудни суштества, подоцна потврден да биде Сјај деца, и да ги претвори во за награда. На дивите децата се сместени во изолација на детето, развој на истражувачки центар за неколку месеци сè додека не се смета за доволно добро да се врати во семејна притвор. Кога Сјај брат, Дан Сандерс (Симон Рекс) и неговата сопруга Jody (Ешли Тисдејл) ајде да се соберат нив, тие се рече дека може да ги имаат, ако тие се согласат да остане во голем предградието на средната класа дома, опремени со безбедносни камери. Jody се решаваат да ги земат децата во прв, но наскоро се прилагодува да се има на нив. Во обид да се поврзат со нивните нови деца, Jody аудиции за балетска изведба, Лебедово Езеро, и се фрли во водечката улога како Лебед Кралицата.

Во меѓувреме, продолжува шема на бизарен паранормални активности во нивниот нов дом ги прави да се испита понатаму. Тие на крајот научат од децата кои напади на нивниот дом се со "Мама", мајката на децата, кој е под клетва и се обидува да ги добие назад, па таа може да го жртвува и себе и детето. Марија, двојката е Шпанска телевизија-во девица, се уплаши и постојано да експериментираат со разни ритуали, Католичката и на друг начин, да се вардат од злото духови во куќата. Во текот на денот, Дан е фрустрирани со скромен напредок на неговиот тест субјекти на приматот интелигенција истражување објект; иронично, Дан не е светла доволно за да сфатат дека една од шимпанзата, Цезар, сега е всушност многу попаметни отколку што е.

Jody и Дан, со помош на Jody е близок пријател Kendra Брукс (Erica Пепел), кои Jody се сретнаа во нејзиниот балет класа, мора брзо да се најде начин да се отстрани проклетството и го спаси своето семејство. На патот, тие бараат помош од психички Blaine Fulda, кој излезе да биде комплетен измама, и сон extractor име Дом Kolb (Бен Kornish), кој им помага да се разбере дека решение за нивните проблеми лежи во мистериозната Книга на Мртвите. Сепак, Jody и Kendra не успеваат да се види она што книгата е способен за, несвесни за четири пријатели постојано да стане поседува и обновување во кабината. Тие го опустошат кога било кој од двата прочитате два пасуси од книгата; оној што unleashes демони, "gort klaatu barada nikto", а други дека ги оживува од поседување. Кога "Мама" ги зема децата да карпа да се жртвува за нив, Jody не успее да се отстрани проклетството со книгата, но не успеа да тропне на злобниот дух во Ja'Marcus и Г'Andre е базен содржат жива ајкула, која потоа се јаде неа.

Реализација на љубовта за неа посвоени деца е сè што треба во животот, Jody дава дел од Лебедово Кралицата да Kendra, кои ги изведува танцот во стилот на stripper. Претставата е силно и поддршка од публиката, која вклучува Jody, Ден, деца, и Madea. Приказната е narrator е откриена да се Цезар, кој потоа го информира публиката кои луѓето треба да уживаат во времето кога тие се на земјата и вели дека сепак еден ден ќе го преземе целиот свет.

Во пост-кредити сцена, Сјај се буди, со Dom Kolb седи покрај него, од сон се екстракција, т.е. целиот филм беше сон. По Kolb информира дека Сјај ќе се спие со Лохан, автомобил се урна во собата, при што загинаа Сјај. Лохан е откриено како возач, таа излегува од автомобил, вели Kolb "Сте биле возите" и фрла него копчињата, обвинуваат несреќата на него.

Пародии уреди

Главната филмови parodied во Страшно Movie 5 вклучуваат Паранормални Активности,[4] Black Swan,[5] Мама[4] и Подемот на Планетата на Мајмуните.[4] Други филмови parodied се Злобна,[4] Основање,[4] Тед (само во unrated DVD),[6] Злото Мртов (кој беше објавен една недела пред да SM5),[4] Кабината во Шумата,[5] Подмолно,[7] Денот на Земјата Застана и Помош.[8] На филмот, исто така, пародии на најдобро продаваниот роман Педесет Нијанси на Сива[9] и Тајлер Пери's карактер Madea.[9]

Наводи уреди

  1. „Charlie Sheen, Lindsay Lohan Left for Dead in 'Scary Movie 5' Opener“. The Hollywood Reporter. August 14, 2012. Посетено на September 21, 2012.
  2. 'Scary Movie 5,' April 12“. Los Angeles Times. January 11, 2013. Архивирано од изворникот на 2013-04-02. Посетено на February 25, 2013.
  3. „Lindsay Lohan Late To Scary Movie Premiere, Poses With Charlie Sheen On Red Carpet“. Radar Online. 2013-04-09. Посетено на 2013-04-13. Укажано повеќе од еден |accessdate= и |access-date= (help)
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 Max Nicholson 12 Apr 2013 (March 26, 2013). „Scary Movie 5 Review“. IGN. NewsCorp. Посетено на April 13, 2013. Укажано повеќе од еден |accessdate= и |access-date= (help)
  5. 5,0 5,1 Stephanie Merry (November 15, 2011). 'Scary Movie 5' movie review“. The Washington Post. Посетено на April 13, 2013. Не се допушта закосување или задебелување во: |publisher= (help)
  6. http://www.movie-censorship.com/report.php?
  7. Darren Franich (2013-04-12). „Scary Movie V Movie Review Review“. Entertainment Weekly. Архивирано од изворникот на 2014-10-27. Посетено на April 16, 2013.
  8. Rawden, Marc. „Scary Movie V“. Cinema Blend. Посетено на May 2, 2013. Укажано повеќе од еден |accessdate= и |access-date= (help)
  9. 9,0 9,1 Smith, Kyle (April 12, 2013). 'Scary Movie 5' movie review“. NYPOST.com. Посетено на April 13, 2013.