Стојан Велков (роден во Струмица) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец и активист.

Стојан Велков
Роден Струмица
Националност Македонец
Занимање глумец
активист

Филмографија уреди

Филмографија на глумецот Стојан Велков
Год. Назив Улога
2000.-те
2006 Кандидати ТВ серија Детето
2009-2010 Народни приказни ТВ-серија
2010.-те
2014 Среќна Нова 1903 ТВ-филм Питу
2014 Приказни од животот ТВ-серија Јоцо
2014-2015 Македонски народни приказни ТВ-серија
2016 Златна петорка ТВ серија Попот
2017 Љубов и Предавство ТВ-серија Монах
2019 Преспав ТВ серија Столе

Надворешни врски уреди