Стокер (филм)

Стокер (англиски: Stoker) е британско-американски филм од 2013 година, во режија на Чен-Вук Парк. Главните улоги ги толкуваат: Мија Васиковска, Метју Гуд, Никол Кидман, Џеки Вивер и Дермот Малруни.

СодржинаУреди

По смртта на таткото на Индија Стокер (ја игра Васиковска), со неа и со мајка ѝ (ја глуи Кидман) доаѓа да живее стрикото Чарли (го игра Гуд), одамна изгубениот брат на татко ѝ, за кого Индија не знаела дека постои. Индија се сомнева дека таинствениот стрико има некои скриени мотиви, но набрзо станува опседната со него.[1][2]

НаводиУреди

  1. Антена, број 839, 25.7.2014, стр. 27.
  2. Антена, број 866, 30.1.2015, стр. 20.