Велодром или Стад Велодром е стадион кој се наоѓа во Марсеј, Франција. На овој стадион настапува екипата на Олимпик Марсеј, но исто така редовно се користи и за натпреварите на Францускиот рагби тим. Стадион е изграден 1937 година и има сместивост од 60.371 места. Првиот изигран натпревар на овој стадион е меѓу Марсеј и Торино во 1937 година.

Велодром
Место Марсеј
Франција
Изграден 1937
Отворен 1937
Сопственик градот Марсеј
Игра Марсеј Олимпик Марсеј
Гледачи 67.371

Надворешни врски уреди