Разлика помеѓу преработките на „Црква „Св. Пантелејмон“ - Горно Нерези“

нема опис на уредувањето
 
Ликовите и композициите изведени со рацете на нерешките мајстори, претставуваат единствена галерија на врвните достигања на уметноста од времето на Комнените кои пристигнале до нас.
 
{{Commons|Category:St. Panteleimon's Church, Nerezi|Црква „Св. Пантелејмон“}}
{{Commons|Category:Paintings in St. Panteleimon's Church, Nerezi|Икони во црквата „Св. Пантелејмон“}}
 
[[Категорија:Цркви во Македонија|П]]