Википедија:Селска чешма/Архива 11: Разлика помеѓу преработките

Избришана содржина Додадена содржина
с →‎{{tl|Документација}} и {{tl|Документација, шаблон}}: Тековен поим, replaced: Шаблон: → Предлошка:
с →‎Нè нема на en Wiki!: Јазична исправка, replaced: подржув → поддржув (2)
Ред 93:
::<br>Немојте да му се лутите на човекот. Човекот има проблем со сопствениот идентитет и тоа се провлекува во најголемиот дел од неговите дискусии и уредувања. Но, забележувам дека во последно време се поправа и започнува да уредува и статии од други области освен од она за што е стручен (историја). Се надевам дека ќе се поправи во иднина. Ова што го наширал било импулсно, но за жал не и конструктивно. Ама важно дека човекот се бори со своите ''несовршености''. Погледнете погоре! Во оваа дискусија (овде) се обидува да даде конструктивен придонес, ама таму му се „испуштило“. Ќе биде тој и подобар во иднина. Сигурен сум. --[[User:Wikimk|Wikimk]] <small>([[User talk:Wikimk|разговор]])</small> 07:36, 10 јули 2009 (UTC)
 
:::За проблемот stubs & placeholders зборувам од многу време. Може да го видите и во други дискусии овде. Ова е голем проблем за секоjа википедиjа. Погрешно е мисленето дека една википедиjа е добра и врви напред, ако има многу статии. Квалитетот на статиите е поважен. Како видовте администраторот од англиската википедиja е согласен со мене. Jас на пример не сум започнувал да правам илjади празни статии за градовите и селата во Бугариjа овде, затоа зашто нема смисла и селата од Пиринско се уште со илjади празни статии. Од друга страна ретко права нови статии ([http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8:%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B8&limit=500&contribs=user&target=StanProg&namespace=0]), односно работам основно по подобруването на постарите. Истото го подржувамподдржувам и во бугарската википедиjа [http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8:%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8&limit=500&target=StanProg] - ако нема информация никогаш не правам никулец, туку неколку денови собиразм извори и подоцна jа пишам статиjата. Никулци правам само, ако нема многу извори, а статиjата е важна (како [[:bg:Абдулах паша]] за [[:bg:Балканска война]]). Во моментот имам десетици статии на компjутерот кои сум ги почнал, но не се довршени затоа зашто немам доволно извори. Ова, што сакам да го кажам е дека секогаш сум подржувалподдржувал ставот дека квалитетот е поважен од квантитетот и силно верувам во ова. Ова што напишах на господинот Леви може само да биде од полза на македонската википедиja и во ова верувам 100%. --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 08:23, 10 јули 2009 (UTC)
::::Стан, јасно ми е дека имаме сериозен проблем со никулците/држачите на наслов. Ова е доста добра тема за дискусија, впрочем, и за насоката по која се движи Википедија, нешто за што и одамна имам зборувано (но, да бидам искрен, и нешто за што многу малку имам направено). Претпоставувам дека имаш добри намери; тоа е википедијанскиот дух. Сепак, сфати дека најголемиот проблем ни е недостигот на уредувачи. Недостигот од читатели. Недостигот од популарност. Таа мизерна врска до нас на en wiki, најпопуларното јазично издание на Викимедија, ни вредеше во злато, затоа што читателите (кои се потенцијални уредувачи) откако ќе дојдат до таа популарна главна страница ќе забележаа дека има ''и'' нешто слично — на македонски! Според мене, поместувањето на границата за интервики врска и поплакувањето кај Дејвид Леви нема да биде од корист, туку ќе биде, напротив — контрапродуктивно. Ни требаат читатели, ни требаат уредувачи, ни треба таа врска. Дур‘ тогаш ќе се реши проблемот со никулците/држачите на место. --[[Корисник:Brainmachine|Brainmachine]]<sup>[[Разговор со корисник:Brainmachine|wtf?]]</sup> 13:50, 10 јули 2009 (UTC)
:И откако направи далавера со [[Курбангули Бердимухамедов]], Стан даде и коментар овде. [[Корисник:Boyan|'''<font color="#885500">Б<font color="#bb8800">о<font color="#eebb00">ј</font>а</font>н</font>''']] <sup> [[Разговор со корисник:Boyan|имаш за кажување?]]</sup> 08:32, 10 јули 2009 (UTC)