Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

с
Јазична исправка, replaced: провајдер → услужник (2)
с (Јазична исправка, replaced: провајдери → услужници)
с (Јазична исправка, replaced: провајдер → услужник (2))
::Уредниците кои користат поштенски опслужувач на некое претпријатие од дома или се конектирани преку DSL или кабелска интернет врска се лесно препознатливи по нивната IP-адреса; во тој случај можат да бидат лесно препознаени сите придонеси на разни проекти направени од таa IP. Користењето на корисничко име е подобар начин на заштита на приватноста во оваа ситуација.
::Ненајавените регистрирани корисници и нерегистрираните корисници:
::Корисниците кои не се најавени можат да бидат препознаени преку мрежната IP-адреса. Зависно до конекцијата, IP-адресата може да биде следена до голем интернет провајдеруслужник на услуги или поспецифично до училиште, место на работа или дом. Можно е да се искористи оваа информација во комбинација со други информации, вклучувајќи го стилот на уредување и нагодувањата, за целосно да се препознае авторот.
 
=====Дискусии=====
# Кога е потребно за истрага на поплаки за злоупотреба;
# Кога информацијата е поврзана со преглед на страници од бот и неговото расејување е потребно за да се илустрираат или решат технички прашања;
# Ако корисникот вандализира статии или упорно се однесува на штетен начин, тогаш податоците можат да бидат издадени до провајдеротуслужникот на службата, пренесувачот или друг ентитет од трета страна кој може да помогне во пронаоѓање на IP блокови или да помогне со формулација на поплака до релевантните услужници на интернет служби (ISP);
# Кога е разумно потребно да се заштитат правата, безбедноста или сопственоста на Фондацијата Викимедија, нејзините корисници или јавноста.