Neural Network Toolbox: Разлика помеѓу преработките

Додадени 2 бајти ,  пред 2 години
с
→‎Работење со Neural Network Toolbox: Правописна исправка, replaced: преставува → претставува
[проверена преработка][проверена преработка]
с (Јазична исправка, replaced: базиран → заснован (3))
с (→‎Работење со Neural Network Toolbox: Правописна исправка, replaced: преставува → претставува)
Како и двојникот во биолошкиот нервен систем, невронска мрежа може да учи, и затоа може да се обучи да најде решенија, да препознае шаблони, класифицира податоци, и предвиди идни настани. Однесувањето на невронска мрежа е дефинирано од начинот индивидуалните пресметувачки елементи се поврзани, и од силината ба тие поврзувања, или тежини. Тежините се автоматски прилагодени со обучување на мрежата според специфично правило на учење сè додека не ја извршува коректно посакуваната задача.
 
Neural Network Toolbox графичкиот посредник овозможува полесна работа со невронските мрежи. Neural Network Fitting Tool е преставувапретставува волшебник кој води низ процесот на вметнување на податоци користејќи невронски мрежи. Оваа алатка се користи за внесување на големи и комплексни множества на податоци, брзо креирање и обучување на мрежи, и оценување на мрежните перформанси.
 
Друг графички посредник дава подобра способност за прилагодување на мрежна архитектура и алгоритамите за учење. Едноставна графичка репрезентација овозможува визуелизација и разбирлива мрежна архитектура.