Разговор со корисник:Fsimeski: Разлика помеѓу преработките

сНема опис на уредувањето
Здраво, приметив дека повторно уредуваш статии и статиите се навистина добри, иако кратки. Сепак, морам да ти укажам дека секоја статија треба да поседува и категории за темата. Пример, последната статија за Универзитет „Темпел“, може да има категории Универзитети во САД, Образование во САД, и слично. Ако не си сигурен, види кај другите јазични изданија. Поздрав --[[User:Ehrlich91|Ehrlich91]] <small>([[User talk:Ehrlich91|разговор]])</small> 10:16, 4 април 2020 (CEST)
:{{Одговор|Ehrlich91}} Фала на препораката. Додадов категории на последните неколку страници кои ги создадов. Засега се обидувам да создадам статии кои сметам дека ќе се од интерес на дел од македонската јавност, а во чија област имам барем доволни познавања. Се надевам понатаму да се вратам и да ги проширам овие статии. [[User:Fsimeski|Fsimeski]] <small>([[User talk:Fsimeski|разговор]])</small> 17:43, 5 април 2020 (CEST)
 
== Покана за учество во иницијативата „Цели за одржлив развој“ ==
 
'''[[Википедија:Цели за одржлив развој|Цели за одржлив развој]]''' претставува меѓународна иницијатива за збогатување на Википедија со содржини поврзани со [[Цели за одржлив развој|Целите за одржлив развој]] (ЦОР). Преку поврзување на заедница од стотици доброволни уредници од една страна и стручњаци за ЦОР од друга страна, иницијативата се стреми кон зголемување на свеста за целите, зајакнување на целокупното движење за нив и поставување основи за позадлабочено содржинско покривање на темите поврзани со целите во иднина.
 
Во насока на поголема застапеност на темите поврзани со Целите за одржлив развој на македонски јазик, заедницата на Википедија на македонски јазик зема учество преку организирање уредувачка седмица во којашто ги повикува да се вклучат сите заинтересирани уредници и страни со стручни познавања на темата. Иницијативата временски се поклопува со Глобалната седмица на целите и е во времетраење од '''19-26 септември 2020''' година и со доделување на награди за најдобрите учесници.
[[User:Dandarmkd|Dandarmkd]] <small>([[User talk:Dandarmkd|разговор]])</small> 15:18, 18 септември 2020 (CEST)